Anderen over Obruni

"In het jaar dat Mark van den Houten de wekelijkse bijeenkomsten van BNI De Glazen Stad heeft bijgewoond heb ik hem leren kennen als een sympathieke man. Hij heeft een prettige uitstraling, is altijd oprecht geïnteresseerd in de ander. Bereid om te luisteren, bereid om met je mee te denken.

Dat laat hij ook zien in zijn wekelijkse vier-minuten-presentatie. Zijn praktische tips en adviezen, en zijn vragen om over na te denken: ik heb er veel van geleerd in het afgelopen jaar.

Ik vond het mooi om Mark aan het werk te zien in zijn eigen tak van werk: het geven van trainingen. Dit jaar was ik bij de training die hij gaf over het maken van je 1-minuut presentatie. De bijeenkomst in Elzenduin was gezellig, ongedwongen, maar ook heel nuttig. Verschillende deelnemers, en ik ook, hebben daarna duidelijk een betere 1-minuut presentatie laten zien tijdens de wekelijkse bijeenkomst.

In januari gaf hij een training voor het maken van je 10-minuten-presentatie, hier in het Fletcher Carlton. Opnieuw een training met heel veel praktische tips, waar je echt wat aan hebt.

Zijn manier van leiding geven, zijn inzicht en zijn praktische aanpak maken Mark tot een prettige, maar vooral ook effectieve trainer. Zodat ik uit ervaring kan zeggen: Obruni werkt!

Petje af!"

Jelle Steringa, directeur Loonbedrijf Steringa

 

"Maandagavond hadden we kringleidersoverleg en kwam de vraag naar voren wie toepaste wat jij ons aan handvatten had aangereikt in 2011. De meesten gaven aan dat je hen had geïnspireerd en dat zij met een aantal handvatten aan de slag waren gegaan. Een van de deelnemers gaf aan dat hij bij die sessie met jou eigenlijk de handdoek in de ring wilde gooien en stoppen als kringleider. Maar door jouw opmerkingen toch het nieuwe seizoen is gestart, de kring veel meer op haar eigen verantwoordelijkheden heeft gewezen (“de kring krijgt wat ze verdient”), zelf meer is gaan delegeren en het nu goed en met plezier kan volhouden. Hij vertelde dit ook heel enthousiast."

Een reactie van een van de deelnemers aan een kringleiderstraining

 

"Mijn ervaring met Mark als trainer: een uiterst leerzame, plezierige, boeiende en effectieve middag een cursus in 'presenteren' gevolgd. Zelden zo boeiend cursus gekregen, waarbij de grote waarde van Mark was dat hij een effectieve en veilige leeromgeving bood. Grote klasse!"

Jos van Arum, directeur Acctax

 

 

Obruni realiseert veranderingen door training en coaching

OBRUNI, Frederik Hendrikstraat 8, 2628 TB Delft, T: 06 - 42 76 47 30,