Conflictcoaching

Samen sta je sterk, maar 'samen' kan ook leiden tot botsingen en conflicten. Waar mensen samenwerken kan er van alles misgaan. Wanneer dat niet effectief wordt aangepakt heeft dat grote invloed. Het 'vreet' aan mensen, de productiviteit gaat omlaag, er kan groepsvorming plaatsvinden, de sfeer, de mentaliteit en gesprekken krijgen een negatieve lading, mensen worden zelfs ziek of nemen ontslag.

Conflicten moeten zo snel mogelijk goed worden opgelost. Obruni heeft veel ervaring met conflictcoaching in teams. In onze aanpak laten wij eerst de gevoelens over het conflict uiten. Vervolgens zoeken wij de oorzaak of oorzaken van het conflict. Onze ervaring is dat dat heel vaak te maken heeft met de manier waarop de mensen met elkaar omgaan (interactie).

Tijdens de teamcoaching signaleren wij wat er tussen mensen gebeurt. We maken zo onderliggende patronen helder en bespreekbaar. Vervolgens maken mensen afspraken om op een positieve manier met elkaar om te gaan.

In onze aanpak gaan wij ervan uit dat mensen verantwoordelijkheid hebben voor hun eigen problemen, dat ze zelf in staat zijn dit probleem op te lossen, en dat dit het beste in de groep kan gebeuren waar het conflict speelt. Door middel van onze conflictcoaching leren wij mensen niet alleen dit conflict op te lossen, maar ook in de toekomst geschilpunten te bespreken zodat die minder vaak leiden tot een conflict.

Heb je hierover een vraag of wil je een gesprek aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Obruni realiseert veranderingen door training en coaching

OBRUNI, Frederik Hendrikstraat 8, 2628 TB Delft, T: 06 - 42 76 47 30,