Oriëntatie op schoolleiderschap

U bent werkzaam in het onderwijs en u voelt zich betrokken bij het goed laten functioneren van de school. Misschien stelt u uzelf wel eens de vraag: "Wil ik nog veel langer leerkracht blijven of ben ik toe aan iets anders?" Misschien vindt u coördinerende taken leuk of ziet u in uzelf leiderschapskwaliteiten. U wilt op een andere manier iets betekenen voor kinderen op school en denkt daarbij aan leidinggeven aan een team.

Maar hoe weet u of de baan van schoolleider wel bij u past? Neem dan, voordat u begint met solliciteren, deel aan de cursus 'Oriëntatie op het schoolleiderschap'. Na een vijfdaags programma hebt u antwoorden op de vragen:

  • Wat houdt het schoolleiderschap in?
  • Kan ik dat?
  • Wil ik dat?

Tijdens de cursus laten wij u ervaren welke vaardigheden voor schoolleider u al in huis heeft en of u ze met plezier toepast. Daarvoor gaan wij aan de slag met coöperatieve werkvormen, rollenspellen, vergadertechnieken en creatieve verwerking van de theorie. Ook brengen wij uw competenties, kernkwaliteiten en leerstijl in beeld en krijgt u feedback van medecursisten en de trainer. Het resultaat is een eigen weloverwogen conclusie over uw motivatie en capaciteiten om wel of geen schoolleider te worden. Meer informatie leest u in onze brochure. Bent u benieuwd hoe andere deelnemers de cursus hebben ervaren? Lees dan het verhaal van Bram.

Wilt u zich graag aanmelden? Deze procedure is per bestuur verschillend. Informeer hiernaar bij uw directeur. 

Als uw conclusie is dat schoolleider-zijn wel bij u past, dan kunt u na de cursus het gesprek aangaan met het bovenschools management en u verder ontwikkelen richting een leidinggevende functie. Als uw conclusie is dat schoolleider-zijn niet bij u past, dan hebt u dat in elk geval op een plezierige manier ontdekt en niet door een teleurstellende ervaring. 

Deze training Oriëntatie op het schoolleiderschap met registratienummer ZLFObGFjWX is gevalideerd 

door de registercommissie. Deze is met 80 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl.

Meer informatie leest u in deze brochure.

 

Obruni realiseert veranderingen door training en coaching

OBRUNI, Frederik Hendrikstraat 8, 2628 TB Delft, T: 06 - 42 76 47 30,