Home » Trainingen » Individuele ontwikkeling » Ontwikkelmogelijkheden Obruni

Mogelijkheden van Obruni 

Je bent op zoek naar een training of coaching voor jezelf. Obruni biedt een drietal mogelijkheden voor individuele ondersteuning:

Individuele coaching en klankbord gesprekken:

In een zestal gesprekken gaan wij aan de slag met jouw leerdoel. Tussen de gesprekken door krijg je concrete opdrachten. Je brengt zelf je eigen casuïstiek in om te bespreken. De benodigde theorie krijg je in digitale vorm toegestuurd.

Online coaching:

Ten tweede kan individuele coaching middels Perflectie plaatsvinden. Daarbij moet je denken aan de volgende wijze van ondersteuning:
We starten met twee gesprekken van twee uur om de succesfactoren voor nieuw gedrag in beeld te krijgen. Daarna ga je in de praktijk aan de slag met het verwezenlijken van je doelen waarbij je ondersteund wordt door het innovatieve platform. Je werkt in eerste instantie aan een drietal gedragingen, dan is er een tussenmoment en vervolgens werk je aan de volgende drie gedragingen. Just in time coaching naar behoefte van de coachée. Normaal gesproken heeft de coachée 5 keer een telefonisch contactmoment met de coach van een half uur en een coachgesprek halverwege het traject om de drie nieuwe gedragingen te bepalen. Mark van den Houten neemt ook deel in het feedbackteam en zal dus op alle reflecties van jou reageren gedurende de looptijd van dit traject.

De ondersteuning van de coach in dit traject is:

  • 2 intakegesprekken van 2 uur om te kunnen starten met het coachingsplatform;
  • 1 coachgesprek van 1,5 uur halverwege het traject;
  • 5 telefonische contactmomenten van een half uur gedurende het traject;
  • Dagelijks feedback op de reflecties.

Een gemiddeld tijdspad voor de individuele coaching is ongeveer 7-12 maanden, en hangt sterk af hoe actief de coachée bezig is met zijn leerdoel. Indien er aanvullende coachgesprekken nodig zijn, dan worden die op basis van de daadwerkelijke tijdsbesteding gefactureerd.

Deelname aan de training Persoonlijke Effectiviteit

De derde optie is deelname aan de training Persoonlijke Effectiviteit. Het uitgangspunt van het programma is het individuele leerdoel van de deelnemer. De deelnemers krijgen zicht op hun karakteristieke manier van denken, voelen en handelen en de persoonlijke belemmeringen voor verdere groei. Ook leren ze hoe andere dynamieken denken, voelen en handelen, zodat ze beter in staat zijn om anderen te begrijpen, erkennen en waarderen. Door praktijkoefeningen stellen we vast welke van de dynamieken het meest van toepassing is.

De ontwikkeling van de vaardigheden ondersteunen we ook met het innovatieve platform Perflectie, waardoor de deelnemer aan de training Persoonlijke Effectiviteit dagelijks bezig is met zijn leerdoel. Door dagelijks te reflecteren, feedback te krijgen van uw feedbackteam, door moeilijke momenten heengeloodst wordt en succeservaringen opdoet, wordt het leerproces veel duurzamer.

Werken aan je persoonlijke effectiviteit betekent: je eigen menselijke dynamiek leren kennen, patronen doorzien en doorbreken. Dat kost tijd. Daarom is onze training Persoonlijke Effectiviteit niet een eenmalige, korte sessie, maar beslaat de training een periode van ongeveer 6 maanden. De training Persoonlijke Effectiviteit bevat de volgende onderdelen:

  • Tweedaagse training
  • Verdiepingsdag
  • 2 keer Intervisie
  • 2 individuele coachgesprekken
  • Afsluitende middag
  • Gebruik van Perflectie met dagelijks feedback van de trainer